Premio FEDELE-ILC 2024

Premio FEDELE

Vinnare av Premio FEDELE-ILC 2024:


Elevpriset Gy-kategori: Tyra Svensson, Malmö latinskola.

Elevpriset Gr-kategori: Deekshita Pasupeleti, Bladins International School, Malmö.


Lärarpriset: Linda Lehto, Kullaviksskolan. 

FEDELE-ILC-priset 2024, tävling för elever


Allmänna regler


Tävlingen riktar sig till elever som deltar i spanska i ILC-2024 i grundskole- eller gymnasiekategorin (ej modersmålskategorin).
För att vara med i tävlingen ska du och din lärare skicka in en 50 - 80 sekunder lång video där du talar spanska och förklarar varför du tycker om det spanska språket och varför du skulle vilja tillbringa en vecka i Spanien på en FEDELE-språkskola i sommar och lära dig mer spanska.
I videon måste din lärare också synas i minst 30 sekunder. Din lärare behöver inte tala i videon, men om hen vill göra det är maxtid 10 sekunder.
Videon ska vara inspirerande och kreativ.


Videon ska inkludera följande moment:
a. En presentation av dig själv.
b. En förklaring till varför du tycker om det spanska språket.
c. En motivering till varför du skulle vilja vara i Spanien under en vecka på en FEDELE-språkskola i sommar och lära dig mer spanska.
d. Förutom dessa tre moment kan du inkludera andra saker som du tycker är roliga eller intressanta att berätta om dig själv och din relation till det spanska språket och Spanien.
I videon får endast du och din lärare tala. Däremot får andra personer som har gett sitt samtycke dyka upp i videon på andra sätt.
Om du väljs som vinnare av FEDELE-ILC-priset måste du skriva under ett samtyckesavtal för publicering av din video på ILC:s webbplats och FEDELE:s och ILC:s sociala medier. Om du är under 18 år ska din vårdnadshavare skriva under.
Endast en videofilm per person kommer att accepteras. Om du har skickat in mer än en kommer endast det första bidraget att delta.


OBS!
I videon ska du använda ett vårdat språk. Videon får varken innehålla vulgärt eller kränkande språk.
Videon får inte vara/uppfattas som kränkande på något sätt, varken mot enskilda personer eller organisationer.
I videon får du inte uppmana till våld, rasism eller annan form av diskriminering, varken mot enskilda eller någon grupp.


Datum
Du kan skicka in din video mellan den 8 januari och den 31 mars 2024. Bidrag som kommer in efter den 31 mars tas inte med i tävlingen.

Inlämning av bidrag
Du skickar ditt bidrag till tävlingen till ILC Sverige via Whatsapp: +46 704 88 51 69.
Vinnarna av FEDELE-ILC-priset kommer att meddelas under International Language Competitions riksfinal den 10 april i Sverige.

FEDELE och ILC utser vem som vinner tävlingen.
Om någon vinnare avstår från sitt pris kan ILC och FEDELE tilldela priset till en annan deltagare.FEDELE-ILC-priset 2024, tävling för lärare


Allmänna regler

Tävlingen riktar sig till lärare som deltar i spanska i ILC-2024 i grundskole- eller gymnasiekategorin (ej modersmålskategorin).
För att vara med i tävlingen ska du skicka in en video mellan 50 - 80 sekunder lång där du talar spanska och förklarar varför du tycker om det spanska språket och varför du älskar att vara spansklärare. Dessutom ska du tala om varför du skulle vilja delta i evenemanget La Semana del Español i Spanien under hösten 2024.
Videon ska vara inspirerande och kreativ.


Videon ska inkludera följande moment:
a. En presentation av dig själv.
b. En förklaring till varför du tycker om det spanska språket och Spanien.
c. En motivering till varför du skulle vilja vara i Spanien och delta i evenemanget La Semana del Español i Spanien under hösten 2024.
d. Förutom dessa tre moment kan du inkludera andra saker som du tycker kan vara av relevans och/eller intressanta att berätta om dig själv och din relation till det spanska språket och Spanien.
e. I videon får endast du tala, men andra personer som har gett sitt samtycke kan dyka upp i videon på andra sätt.
Om du väljs som vinnare måste du skriva under ett samtyckesavtal för publicering av din video på ILC:s och FEDELES:s webbplatser och sociala medier.
Du får endast delta med en videofilm. Skickar du in flera bidrag kommer endast det första bidraget att delta.


Datum
Du kan skicka in din video mellan den 8 januari och den 31 mars 2024. Bidrag som kommer in efter den 31 mars tas inte med i tävlingen.


Inlämning av bidrag
Du skickar ditt bidrag till tävlingen till ILC Sverige via Whatsapp: +46 704 88 51 69.

Vinnarna av FEDELE-ILC-priset kommer att meddelas under International Language Competitions riksfinal den 10 april i Sverige.

FEDELE och ILC utser vem som vinner tävlingen.
Om någon vinnare avstår från sitt pris kan ILC och FEDELE tilldela priset till en annan deltagare.

Premio FEDELE-ILC


Vi är glada att kunna meddela att den spanska språkskoleorganisationen FEDELE och ILC lanserar Premio FEDELE-ILC detta läsår. Ett stipendium riktat till alla elever och lärare som tävlar i spanska i ILC 2024.


Priset för elever består av en veckas språkkurs på en av FEDELEs språkskolor, samt boende (helpension) i Spanien. Det gäller en elev i kategorin grundskola, och en elev i kategorin gymnasieskola (i priset ingår inte resan till Spanien).


Premio FEDELE-ILC är också en tävling för alla spansklärare som har elever registrerade och som deltar i ILC 2024. Priset till läraren som vinner Premio FEDELE-ILC är en inbjudan till "La Semana del Español", en stor lärarkonferens i Spanien hösten 2024 I priset ingår flyg till Spanien, och boende med helpension samt fritt inträde till alla event under den stora konferensen, till olika kurser och workshops mm.


För att vinna Premio FEDELE-ILC måste du skicka en inspirerande och kreativ video till ILC Sverige senast den 31 mars 2024. Läs mer om reglerna nedan

unsplash